Universitatea Nationala de Aparare "Carol I" din Bucuresti
Universitatea Nationala de Aparare "Carol I" din Bucuresti
Tip institutie: de stat
Rector: General-locotenent prof.univ.dr. Teodor Frunzeti
Judet: Bucuresti
Adresa postala: Sos. Panduri, Nr. 68-72
Cod postal: 50662
Telefon: 319.48.80
Fax: 319.48.66
Adresa Email: public@unap.ro
Site web: www.unap.ro


Descriere:
Universitatea a fost fondată în anul 1889, de către generalul Ştefan Fălcoianu, fiind a şasea scoală de stat major din Europa, alături de cele din Berlin, Viena, Paris, Torino şi Bruxelles, având iniţial numele de "Şcoala Superioară de Război".
Influenţele franceză, germană şi sovietică şi-au făcut simţite prezenţa în procesul de pregătire în cadrul acestei instituţii. ""LABOR IMPROBUS OMNIA VINCIT"" - Munca stăruitoare învinge întotdeauna! Acesta este motto-ul care a stat la baza educării şi pregătirii a peste 21.000 de ofiţeri din toate categoriile de forţe armate, de la înfiinţare şi până în prezent.
Învăţământul în Universitatea Naţională de Apărare ""Carol I"" asigură o pregătire completă şi complexă menită să consolideze instrumentarul ştiinţific şi metodologia necesară utilizării superioare a principiilor şi normelor acţiunii şi conducerii militare de nivel tactic interarme, operativ şi strategic în timp de pace, criză şi război.
Investiţia în educaţie are efecte pe termen lung iar principiul e valabil şi pentru domeniul securităţii şi apărării naţionale.